Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@21:58:23 GMT

فرآیند طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۸۰۲۹

فرآیند طراحی و ساخت قالب تزریق پلاستیک

به طور کلی طراحی قالب تزریق پلاستیک را می توان در پنج مرحله دسته بندی نمود که به شرح زیر می باشد.

1-طراحی قالب توسط انواع نرم افزارهای طراحی صنعتی مانند:کتیا,سالیدورک و...

2-ماشین کاری و ساخت قطعات قالب

3-مونتاژ قطعات قالب و عملیات آبندی

4-تست قالب توسط دستگاه تزریق پلاستیک و رفع ایرادات

5-عملیات تکمیلی قالب

 

طراحی قالب

 طراحی قالب پیاده سازی یک محصول حاصل از ایده و غیره به سمت تولید می باشد بدین صورت که محصول نهایی تولیدی و هزینه های ساخت قالب مطابق نیاز و خواسته مشتری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طراحی قالب را می توان به پنج مرحله تقسیم نمود.

الف)طراحی شکل اصلی قالب

ب)طراحی مکانیزم قالب

ج)محاسبات و آنالیز

د)موارد دیگر

الف)طراحی شکل اصلی قالب: در این مرحله ابعاد و اندازه و ضخامت تمامی صفحات قالب با توجه دستگاه تزریق پلاستیک و تعداد حفره  قالب تعیین می شود. همچنین تمامی ابعاد قطعات اصلی , راهنما ها و اتصالات قالب در این مرحله انجام می پذیرد.

ب)طراحی مکانیزم:دراین مرحله مکانیزم های اصلی قالب مانند راهگاه ها , گیت , راه آب ها و مکانیزم های متحرک قالب از قبیل کشویی , کج پران , کف پران , گیربکس و مکانیزم های بیرون انداز قالب طراحی می شود.

ج)محاسبات و آنالیز: با توجه به پیشرفت صنعت پلاستیک و بالا رفتن رقابت در بازار قطعات پلاستیک پیچیده تری نسبت به قبل تولید می شود وشبیه سازی فرایند تولید قبل از ساخت قالب برای قطعات پیچیده بسیار حائز اهمیت می باشد.یکی از بهترین و رایج نرم افزار مورد استفاده دراین زمینه نرم افزار مولد فلو می باشد.

در این نرم افزار می توان فرآیند تولید قطعه را در موارد مختلف آنالیز کرد از جمله:

آنالیز جمع شدگی قطعه , آنالیز زاویه خروج , آنالیز خنک کاری , آنالیز دفرمگی قطعه و غیره

د)موارد دیگر: این مرحله جزء مراحل تکمیلی طراحی قالب به حساب می آید که به شرح زیر می باشد.

در نظر گرفتن موارد ایمنی قالب اندازه و محل قلاب قالب , رعایت الزامات تعمیر نگهداری , ساده سازی مراحل تولید قالب

ساده سازی مراحل ماشین کاری اینسرت گذاری قطعات مستعد آسیب و شکست,در نظر گرفتن آسانی مونتاز و دمونتاژ قالب,در نظر گرفتن آسانی تمیز کردن راه آب ها , در نظر گرفتن شرایط حمل نقل قالب و از همه مهم تر هزینه های ساخت قالب می باشد.

ماشینکاری و ساخت قطعات قالب :مهم ترین مرحله در ساخت قالب ماشینکاری می باشد آشنایی طراح با انواع دستگاه ها و روش های براده برداری و نحوه کارکرد آن  تاثیر بسزایی در کیفیت طراحی قالب دارد.انواع روش های براده برداری قالب عبارتند از فرز کاری,تراشکاری,اسپارک,وایرکات,سنگ تخت,سنگ مغناطیس.این دستگاه در دو نوع سی ان سی و دستی موجود می باشد

 همچنین یکی از عملیاتی که به وفور در قالب ها استفاده می شود عملیات سوراخ کاری می باشد که با توجه دقت و اندازه سوراخ در روش های مختلف انجام می پذیرد انواع روش عملیات سوراخکاری عبارتند ازسوراخکاری با مته توسط دریل ستونی,سوراخکاری با مته توسط دستگاه رادیال,سوراخکاری به وسیله فزر, سوراخکاری هد بورینگ, سوراخکاری به وسیله داخل تراشی, سوراخکاری به وسیله وایرکات, سوراخکاری به وسیله سوپر دریل و غیره

یکی از نقاط ضعف ایران در عملیات ماشینکاری عدم اندازه گیری مستمر حین ماشینکاری , عدم اطلاع از تلرانس های قطعات مختلف قالب و نحوه رسیدن به این تلرانس های می باشد.

عدم اندازه گیری مستمر در مراحل ماشین کاری از دلایل مهم هدر رفت هزینه و زمان می باشد.معمولا خدمات دهندگان فرز سی ان سی از دستگاه خود اطمینان کامل دارند به همین دلیل از اندازه گیری حین ماشین کاری اجتناب می کنند و باعث می شود بعد از اتمام ماشینکاری زمان زیادی جهت اصلاح قطعات صرف کنند.

همچنین عدم اطلاع از انواع تلرانس ها باعث هدر رفت زمان و هزینه شده و باعث کاهش کیفیت قالب می شود.

برای ساخت یک قالب فقط یک نقشه سه بعدی کافی نمی باشد.بنابراین طراح باید باید علاوه بر در اختیار گذاشتن مدل سه بعدی قالب نقشه دو بعدی کامل همراه با تلرانس مناسب در اختیار سازنده قرار دهد.

مونتاژ و آب بندی:مونتاژ و آب بندی قالب حساس ترین مرحله در ،فرایند ساخت قالب می باشد.مونتاژ قالب کار مرحله ای و به عهده قالبساز می باشد.در این مرحله قالبساز قطعات ماشینکاری شده و صفحات را مونتاژ نموده از عملکرد صحیح مکانیزم ها اطمینان حاصل می کند قالبساز ممکن از در این فرایند اصلاحاتی روی قطعات ماشیکاری شده انجام دهد قالبساز باید اطلاعات کافی از عملکرد انواع ماشین ابزار ها و مهارت کافی در استفاده از ابزارالات داشته باشد.برای مثال قالبساز برای انجام عملیات آب بندی گیری باید در استفاده از انواع سنباده ها,مینی سنگ ,سنگ دندان پزشکی و انواع سوهان ها مهارت داشته باشد.

تست و اصلاح قالب:پس از ساخت , قالب روی دستگاه تزریق پلاستیک بسته شده و یک یا چند نمونه تولید می شود در صورت که قطعه مورد تایید مشتری باشد عملیات تکمیلی مانند اسید کاری , سختکاری و دیگر عملیات دیگر روی قالب انجام می شود. در صورت وجود ایراد این مشکلات و اصلاحات مورد نظر روی قالب انجام شده و دوباره قالب با دستگاه تزریق پلاستیک تست می شود این عملیات ممکن است بارها انجام شود تا به یک قالب بدون ایراد برسیم.

عملیات تکمیلی قالب:بعد از این که از قالب نمونه گیری شد و مورد تایید مشتری قرار گرفت عملیات تکمیلی روی قالب انجام می شود که عبارتند از:پولیش کاری,سخت کاری,پوشش دهی,اسید کاری,حکاکی,سندبلاست

پولیش کاری:بعد از این که حفره قالب تشکیل شد نیاز است عملیات پولیشکاری برای رسیدن به سطح بهتر انجام شود.

عملیات پولیش نیاز به دقت و ظرافت فراوان دارد این عملیات معمولا به صورت دستی انجام می شود و تنوع ابزار الات در این زمینه بسیار زیاد است هر چه سطح قبل از پولیش بهتر باشد عملیات پولیش راحت تر صورت می گیرد.

پوشش دهی: از آنجایی که حفره و ماهیچه قالب در معرض رطوبت , مواد مذاب , سایش و غیره قرار دارد باید پوشش مناسب برای جلوگیری از سایش و زنگ زندگی داشته باشد نوع پوشش دهی قالب وابسته نوع محصول می باشد یکی از این پوشش دهی ها پوشش دهی کروم سخت می باشد که فولاد را در برابر زنگ زدگی و سایش مقاوم می کند همچنین سطح قالب را صیقلی نگه می دارد کروم سخت به قالب حدود 700 تا 1000 ویکرز سختی می دهد علاوه بر این ابکاری کروم سخت برای قطعاتی که از ضخامت مجاز ضخامت کمتری دارند مورد استفاده قرار میگیرد.

آبکاری کروم سخت باعث می شود فرز جهت براده برداری روی قالب به صورت صحیح کار نکند به همین جهت اگر نیاز است بعد آبکاری اصلاحاتی مانند براده برداری روی قالب انجام شود نیاز است ابتدا سطح کروم از روی قالب برداشته شود و بعد از عملیات براده برداری مجدد سطح قالب با کروم آبکاری شود.

 

شرکت های خدمات دهنده در زمینه طراحی قالب های پلاستیک

موسسه مهندسی طراحی و ساخت EIDM یکی از بهترین ها در زمینه طراحی و ساخت انواع قالب های صنعتی می باشد.

از ویژگی های این مجموعه می توان به:

استفاده از طراحان مجرب در زمینه طراحی و تحلیل

استفاده از چک لیست های قوی و به روز ترین متد چک محصول و قالب

استفاده از انواع نرم افزار های طراحی و تحلیل با توجه به نوع پروسه تولید

رعایت کلیه حقوق مشتری مانند امنیت و سکرت بودن کار پروژه مشتری

سرعت و دقت و کیفیت اشاره کرد.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: تزریق پلاستیک طراحی و ساخت قالب دستگاه تزریق پلاستیک عملیات تکمیلی نظر گرفتن ماشین کاری طراحی قالب مکانیزم ها نرم افزار ساخت قالب کروم سخت پوشش دهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۸۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!

به گزارش قدس آنلاین، روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشته است که شرکت هواپیماسازی بوئینگ به دلیل فقدان یکی از قطعات اصلی هواپیمای پهن‌پیکر «۷۸۷ دریم‌لاینر» که با همکاری مشترک یک شرکت آمریکا و یک شرکت روسی ساخته می‌شود، قادر به تولید این مدل هواپیما نیست و به دردسر افتاده است.

وال‌استریت‌ژورنال نوشت: مبدل حرارتی که در سیسم کنترل محیطی هواپیما استفاده شده و دمای قطعات الکترونیکی آن را تنظیم می‌کند، پیش‌تر با همکاری مشترک شرکت آمریکایی «کالینز اروسپیس» و شرکت «اچ‌اس-نائوکا» مستقر در مسکو ساخته می‌شود.

با این حال، این همکاری مشترک مارس ۲۰۲۲ و اندکی پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، به عنوان بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه، متوقف و خط تولید قطعات تنظیم دما به کارخانه جدید «کالینز اروسپیس» واقع در آمریکا و انگلیس منتقل شد. آنها در ابتدا موفق به تامین تقاضای بوئینگ بودند اما حالا با کمبود این قطعه روبه‌رو شده‌اند زیرا بوئینگ تصمیم به افزایش تولید «دریم‌لاینر» گرفته است.

دِیو کالهون، مدیر اجرایی ارشد بوئینگ در ماه آوریل گفته بود: «وقتی حمله اتفاق افتاد، خط تولید منتقل شده اما ظرفیت تولید با تقاضای ما همخوانی ندارد.

بوئینگ هفته گذشته به سرمایه‌گذاران اعلام کرد که به دلیل فقدان مبدل حرارتی و همچنین صندلی کابین، قادر به تولید کافی دریم‌لاینز نیست. تولید ماهانه بوئینگ ۷۳۷ مکس نیز به دلیل مشکلات این شرکت در رفع نواقص فنی(جدا شدن دریچه روی بال یک فروند هواپیمای خطوط هوایی آلاسکا در ماه ژانویه) تک‌رقمی شده است. این مدل سابقه طولانی در حادثه‌آفرینی دارد به طوری‌که حوادث رخ‌داده برای این مدل ناشی از نقص فنی، در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به مرگ بیش از ۳۴۰ نفر منجر شد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی
  • واگذاری ۶۰ واحد نهضت ملی مسکن شاهدیه یزد تا خرداد ماه
  • ساخت زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور با قابلیت بازرسی و عملیات مختلف
  • تولید زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور توسط دانش‌بنیان‌ها
  • ورود مار سمی به کارگاهی در خلازیر تهران
  • مشکلات پیش روی طرح راه آهن خراسان جنوبی روی میز بررسی
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد
  • فرآیند ساخت یک دانخوری خلاقانه برای مرغ‌ها با بطری پلاستیکی (فیلم)