Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@03:11:26 GMT

تبدیل ایده به محصول با قالب سازی

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۳۶۵۳۶

تبدیل ایده به محصول با قالب سازی

آیا تاکنون فکر کرده اید مواد و محصولاتی که روزانه استفاده می کنیم، مثل قاشق و چنگال، خودکار، لیوان، و حتی کیس های کامپیوتر چگونه ساخته می شوند... - اخبار بازار -

آیا تاکنون فکر کرده اید مواد و محصولاتی که روزانه استفاده می کنیم، مثل قاشق و چنگال، خودکار، لیوان، و حتی کیس های کامپیوتر چگونه ساخته می شوند و چگونه سازندگان می توانند این محصولات را این قدر صاف و دقیق تولید کنند؟قالب سازی ، یکی از مراحل مهم و ضروری در تهیه محصولات گوناگون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به بیانی دیگر قالب ابزار شکل هر نوع محصولی است که شکل دلخواه کارفرما را به خود می گیرد. در ادامه این مطلب درباره قالب سازی و قالب سازی پلاستیک  بیشتر صحبت خواهیم کرد.

درباره قالب سازی بیشتر بدانیم

همان طور که گفتیم، قالبسازی اولین قدم از تولید محصول می باشد. جالب است بدانید از حدود پنج هزار سال قبل ، اولین انواع قالب سازی مشاهده شده است. در گذشته از چوب گچ سنگ و ماسه برای ساخت قالب استفاده می شد. ساخت قالب از قدیم تا کنون بنا بر یک تعریف معرفی شده است: ساخت قالب یک فرآیند تولیدی برای تولید قطعات با تزریق مواد به یک قالب است. ساخت قالب مدرن را می توان با یک سری از مواد، از جمله فلزات، شیشه ، الاستومرها، پلیمرهای گرمانرم و گرماسخت و … ، انجام داد.

انواع روش های قالبسازی

برای ساخت قالب از روش های مختلفی استفاده می شود که که با توجه به قطعه نهایی و ویژگی‌هایی که از آن قطعه مورد انتظار است؛ نوع قالب نیز متفاوت خواهد بود. به طور کلی قالب‌ ها را می‌توان به چهار دسته تقسیم کرد:

قالب ‌های ریخته ‌گری

برای تولید تمام قطعاتی که به روش ریخته گری ساخته می ‌شوند؛ نیاز به تهیه قالب می ‌باشد. جنس و ویژگی‌های قطعه از مهم ترین فاکتور هایی است که قالب ریخته گری بر اساس آن انتخاب می شود. قالب ‌های ریخته گری خود به سه دسته تقسیم می شوند که هر یک کاربرد خاص خود را داشته و در شرایط گوناگون قابلیت استفاده دارد.

قالب ‌های دایکاست (High pressure)قالب ‌های ریژه (low pressure)قالب‌های ماسه ‌ای (sand)قالب ‌های تزریق پلاستیکقالب‌های آهنگریقالب‌های پرس

قالب ‌ها بر اساس مواد محصول به دسته های متعددی تقسیم می شوند:

قالب‌های پلاستیکفلزیسیمانیگلیگچیازبستشیشهکاغذپلیمرسرامیکچوبپارچهفومسنگمواد خوراکی

قالب پلاستیکی

یکی از شاخه های متداول قالب سازی، قالب سازی پلاستیکی است.

 

برای تولید مواد پلاستیکی باید ماده ی اولیه را دورن قالب هایی ریخته شود تا بعد از سرد شدن پلاستیک شکل و حالت قالب را به خود گرفته و محصول تولید شود. در گذشته نه چندان دور برای تولید پلاستیک از قالب های فولادی استفاده می شد. یکی از اصلی ترین معایبی قالب های فولادی؛ هزینه سنگینی بود که بر دوش مدیران می گذاشتو. اما اکنون برای تولید قالب پلاستیک از آلمینیوم استفاده میشود. تولید قالب پلاستیک دارای دو مرحله کلی است:

در مرحله اول با استفاده از سیستم های رایانه برای طراحی طرح اولیه اقدام می شود. بعد از طراحی اولیه، نسخه سه بعدی آن نیز طراحی شده و به کارفرما ارائه می شود. در طراحی سه بعدی، انقباض، جای تراش، شیب ها، ابعاد سر ماهیچه ها و محل قرار گرفتن سوراخ های ونت و پران مورد ارزیابی و بررسی می گیرد. تمامی این موارد برای این است که محصول و قطعه نهایی از کیفیت مطلوبی برخوددار باشد. در مرحله بعد باید طرح سه بعدی به واحد تولید CNC ارسال شود تا فرایند تولید قالب پلاستیک آغاز شود .در مرحله دوم از مجموعه مراحل تولید قالب سازی از دستگاه CNC برای تولید قالب استفاده می شود. تمامی اجزا قالب باید با استفاده از این دستگاه انجام شود علت نیز این است که این دستگاه کوچک ترین قطعات را نیز با حداکثر دقت اجرا می کند و جای هیچگونه خطایی را نمی گذارد .

با توجه به این مورد که قالب هر صنعت با صنایع دیگر متفاوت است؛ قالبسازی در دسته بندی های مختلفی صورت می گیرد:

قالب های فلزی (سنبه ماتریس برش ، کشش ، خم ، مرکب ، پرگرسیو ، فاین بلنکینگ ، فورج)قالب های پلاستیک (انواع تزریقی و بادی (بلومولدینگ)قالب های دایکاست (هات چمبر ، کلد چمبر)قالب های ترموستینگ (باکالیت)قالب های لاستیکی (انواع مختلف)انواع جیگ و فیکسچر و ابزار مخصوص

شود . مزیت اصلی این جنس از قالب این است که علاوه بر هزینه ی پایینی که تولید آن دارد دارای طول عمر بالایی نیز هست و تا چند سال می توان از آنها استفاده نمود

 

جمع بندی

قالب سازی، اولین مرحله از تولید محصول می باشد. قالب ابزار شکل هر نوع محصولی است که شکل دلخواه کارفرما را به خود می گیرد. یکی از شاخه های متداول قالب سازی، قالب سازی پلاستیکی است که امروزه به دلیل قیمت مناسب و سهولت استفاده، بسیار محبوبیت دارد. برای تولید مواد پلاستیکی باید ماده ی اولیه را دورن قالب هایی ریخته شود تا بعد از سرد شدن پلاستیک شکل و حالت قالب را به خود گرفته و محصول تولید شود. گروه صنعتی ویژن مولد، یکی از بزرگترین و حرفه ای ترین تولید کنندگان قالب سازی پلاستیک در ایران است. امروزه بسیاری از قطعات به کار رفته در وسایل الکترونیکی از پلاستیک ساخته می شوند. این قطعات پلاستیکی با روش های متعددی تولید می شوند که گروه ویژن مولد با داشتن مهارت های بسیار در زمینه تولید انواع قطعات، بر تمامی روش های اصلی مسلط است. این مجموعه در بالاترین کیفیت و به کارگیری جدید ترینن متد های جهانی، آماده خدمت رسانی به مشتریان بوده و هر ایده ای را در کمترین زمان به محصول تبدیل خواهد کرد.

"این مطلب تبلیغاتی است"

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قالب سازی پلاستیک قالب پلاستیک تولید قالب برای تولید ساخت قالب قالب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۶۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن خیریان پور شامگاه یکشنبه در جلسه خرید محصولات زراعی استان با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

خیریانپور با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز است، تصریح کرد: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تأمین کنیم.

وی با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالاهای اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، افزود: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

وی از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

کد خبر 6097690

دیگر خبرها

  • ردپای کدام شرکت‌ها در تولید پلاستیک بیشتر است؟
  • قبل از خرید بهتر است تفاوت تسمه با ورق فولادی را بدانید!
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • تولید ۲۴ هزار تن توت فرنگی در بابلسر
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  •  فراخوان ایده‌های مردم برای تحقق مشارکت در جهش تولید
  • داوری ۱۱۵ ایده در رویداد آموزشی «بوت کمپ» دانشگاه آزاد قم
  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود