Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@12:53:22 GMT

قالبسازی و کاربرد آن در صنایع

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۳۶۳۵

قالبسازی و کاربرد آن در صنایع

اگر بخواهیم یکی از صنایع مهم در کشور و در جهان را برای شما به صورت کلی مثال بزنیم، باید به قالبسازی اشاره کنیم. قالب سازی، از اهمیت زیادی در صنعت ما برخوردار است و به عنوان یکی از شغل های مهم و پردرآمد به حساب می آید. قالب سازی، به عنوان یکی از صنایع سنگین در کشور و در جهان به حساب می آید. از انواع آن، می‌توان به قالب سازی پلاستیک و قالب سازی فلزی اشاره کرد؛ که هر کدام از این انواع مختلف، برای تولید قطعات فلزی و پلاستیکی که در صنعت ما کاربرد زیادی دارند استفاده می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از صنعت قالب سازی برای ساختن قطعات تعداد بالا استفاده می شود و به همین دلیل است که کاربرد زیادی دارد. همچنین از این صنعت، برای تولید اسباب بازی ها یا قطعات ماشین ها و قطعات هواپیمایی هم استفاده می شود. برای ساخت این قطعات به وسیله صنعت قالب سازی، ابتدا طراحان طرح اولیه قطعه را طراحی کرده و با استفاده از پرینتر ها و دستگاه های سه بعدی، آنرا با دستگاه های قالب سازی تولید می کنند.

شناخت قالب سازی پلاستیک

قطعاً شما به صورت کم و بیش با قالبسازی و انواع روش های آن آشنا هستید. قالب سازی، اهمیت زیادی در صنایع کشور ما دارد و از آن برای تولید قطعات پلاستیکی و فلزی استفاده می شود. صنعت قالب سازی، انواع گوناگونی دارد که یکی از مهمترین و پرکاربردترین روش ها و انواع این صنعت، قالب سازی پلاستیک است. قالب سازی پلاستیک، کاربرد بسیار زیادی دارد و از طریق این روش از صنعت قالبسازی، می توان قطعات پلاستیکی مورد نیاز برای ماشین ها یا اسباب بازی ها یا موارد دیگر استفاده کرد. همان طور که می دانید، قطعات پلاستیکی به صورت بسیار زیادی در کشور کاربرد دارند؛ به همین دلیل هم قالبسازی پلاستیک، طرفداران زیادی در صنایع پیدا کرده است. این مدل از قالب سازی، به صورت تزریقی انجام می شود و با استفاده از دستگاه های پیشرفته و حرفه ای، این کار راحت تر از روش ‌های قالب‌گیری به صورت قدیمی شده است و می توان گفت این دستگاه های پیشرفته، تغییر و تحول بسیار زیادی را در صنعت قالب گیری یا قالبسازی انجام داده اند که این تغییر و تحول، کمک بسیار زیادی به صنایع مختلف که با قطعات پلاستیکی یا فلزی سروکار دارند، کرده است.

آشنایی با انواع مختلف قالب سازی

همانطور که می دانید، قطعات مختلفی که در بسیاری از وسایل و صنایع به کار می روند، کاربرد بسیار زیادی در این صنایع دارند. به صورت کلی، می توان گفت که هر وسیله مکانیکی یا پلاستیکی، از قطعات مختلفی ساخته می‌شود که به طور کلی، تمامی این وسایل، با در کنار هم قرار گرفتن این قطعات کوچک و درشت ساخته می شوند؛ اما مسئله‌ای که در ساخت این وسایل و لوازم اهمیت دارد، تولید این قطعات کوچک یا بزرگ است. این قطعات شکل ها و فرم های مختلفی دارند و از نظر جنس با هم تفاوت دارند.

تمامی این قطعات، به وسیله قالب سازی تولید می شوند. قالب سازی، امروزه پیشرفت بسیار زیادی کرده و  توسط دستگاه‌های حرفه ای و پیشرفته این قطعات را تولید میکنند. صنعت قالب سازی، از انواع مختلفی برخوردار است؛ که هر کدام از این انواع مختلف، کاربرد خودشان را دارند و  از اهمیت بسیار زیادی در صنعت ما برخوردار هستند. از انواع این صنعت بزرگ، می توان به قالب سازی با قالب های فلزی یا همان قالب سازی فلزی، قالب سازی به روش تزریق پلاستیک،  قالب سازی به روش دایکاست و قالبسازی به روش ترموستینگ اشاره کرد که هر کدام از این انواع مختلف، اهمیت بسیار زیادی در صنایع دارند و کاربرد آنها برای تولید تعداد بالای قطعات مختلف است.

روش تولید قطعات با قالب دایکاست

بدون شک می توان گفت که صنعت قالب سازی، تاثیر بسیار زیادی در رونق اقتصادی کشور دارد. این صنعت انواع مختلفی دارد. قطعاتی که توسط دستگاه‌های پیشرفته قالبسازی تولید می‌شود، تنوع بسیار زیادی دارد و یکی از این روش های قالب سازی صنعتی، قالب سازی دایکاست است؛ از این روش قالبسازی برای ساخت قطعاتی از جنس سرب یا آلومینیوم استفاده می شود. از قطعاتی که به روش قالب گیری دایکاست تولید می شود، می توان به سیلندر های اتومبیل و دیگر قطعات خودروها یا  لوازم خانگی اشاره کرد. قالبهای دایکاست، از مواد فولادی ساخته شده اند و همانطور که می دانید، فولاد یکی از مهم ترین و مقاوم ترین فلز ها در دنیا به حساب می آید. دلیل ساخت این قالب ها از جنس فولاد، این است که می‌تواند قویترین فشار ها را تحمل کند. قالب گیری و قالب سازی به روش دایکاست، از نظر اقتصادی اهمیت بسیار زیادی برای صنایع مختلف در کشور دارد و بسیاری از قطعات مهم از این روش تولید می شوند. 

جمع بندی

به صورت کلی می توان گفت که قالب سازی، یکی از مهم ترین و پرکاربرد ترین موارد در صنعت ساخت و تولید قطعات کاربردی، در کشور ما و دیگر کشور ها است. میتوان گفت که تمامی محصولاتی که امروزه ساخته می شوند، از قطعات مختلفی تشکیل شده اند که هر کدام از این قطعات به وسیله دستگاه های قالب سازی ساخته می شوند. اما یکی از دغدغه های افرادی که میخواهند این محصولات را به تولید برسانند، این است که تولید قطعات پلاستیکی و فلزی محصولاتشان را به کدام یک از شرکت های قالبسازی بسپارند. در رابطه با این موضوع باید بگوییم که یکی از مشهور ترین مراکز تولید قطعات به روش قالب سازی، ویژن مولد است. برای آشنایی کامل با این شرکت، می توانید به نشانی اینترنتی visionmold.co مراجعه کنید.

منبع: فرارو

کلیدواژه: قالبسازی صنایع سنگین قطعات فلزی پلاستیکی هواپیمایی دایکاست قالب سازی پلاستیک قطعات پلاستیکی استفاده می شود بسیار زیادی صنعت قالب سازی تولید قطعات انواع مختلف قطعات مختلف توان گفت سازی به روش توان گفت برای تولید قالب گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۳۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال

 ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای فرسوده در کشور وجود دارد که این تعداد بنای فرسوده در ۶۹۰ شهر قرار گرفته و این بناهای فرسوده جان ۱۰ میلیون نفر ساکن در آنها را به خطر می اندازد عدم فرهنگ سازی در حوزه نوسازی بافت های فرسوده و همچنین به صرفه نبودن نوسازی واحدهای مسکن فرسوده برای سازندگان خود باعث شده که این واحدها همچنان بعد از گذشت ۲۰ تا ۳۰ سال فرسوده بمانند.

براساس این گزارش بسیاری از ساکنان این واحدها به دلیل عدم توان مالی امکان نوسازی ندارند و همین امر باعث شده که روند نوسازی هم توسط مالکان با کندی روبرو شود.

با توجه به دستور رئیس جمهور و همچنین با توجه به قانون جهش تولید مسکن  مبنی بر افزایش تولید یکی از اقدامات دولت نوسازی بافت های فرسوده است چرا که با اجرایی شدن این طرح  هم شعار سال به مرحله اجرایی می رسد و هم قانون جهش تولید محقق می شود.

اجرای بسته های تشویقی در بافت های فرسوده 

دولت هم برای این موضوع بسته های تشویقی زیادی را طراحی کرده است که یکی از آنها افزایش تسهیلات بافت های فرسوده بوده است‌ در همین راستا محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه برای نوسازی بافت های فرسوده  و تشویق مالکان و سازندگان  بسته و راهکارهای زیادی را طراحی و در دستور کار خود قرار داده‌ایم، گفت: چهار چالش نوسازی در سند تحول دولت اعلام شده و برای رفع این چالش‌ها شرکت بازآفرینی شهری ایران  راهکارهای مناسب  از جمله  بسته های تشویقی مختلف را اعلام کرده  تا سرمایه گذاران  ترغیب به نوسازی شوند.

آیینی  با بیان اینکه  بیش از ۵۴۶ شهر بسته های تشویقی شهرسازانه را اجرا می‌کنند گفت : آمار صدور پروانه.های ساختمانی  حاکی از آن است  که در سال گذشته  رکورد نوسازی در محدوده بافت های فرسوده در بازه زمانی بعد از انقلاب شکسته شد.

آیینی  با بیان اینکه  معابر بسیاری از بافت های فرسوده تنگ بوده و همین امر باعث شده که رفت آمد ساکنان و یا حتی خودروهای اورژانس بسیار دشوار باشد گفت: در طرح نوسازی بافت های فرسوده ما قصد داریم معابر و کوچه های تنگ  را به  شش مترو یا  هشت متری تبدیل کنیم با تجمیع پلاک ها و عدم دریافت  هزینه برای انشعابات آب و برق و گاز  نوسازی بافت های ناکارآمد شهری افزایش می یابد.

نوسازی  بافت های فرسوده  از ۲۶۶ هزار واحد عبور کرده است

وی با بیان اینکه از دو میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار از سال ۱۳۸۴ تا کنون بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار واحد ساخته شده و ۷۳ هزار پروژه در دو سال گذشته احداث شده است گفت:  ۲۶۶ هزار پروانه در محدوده بافت های فرسوده صادر شده و تا پایان سال به ۴۰۰ هزار واحد می رسیم همچنین در دو سال گذشته ۸۲ هزار و ۴۸۵ واحد تکمیل و به بهره‌برداری رسیده است.

آیینی با بیان اینکه بافت‌های فرسوده بهترین مکان برای اعتلای معماری ایرانی اسلامی است گفت:  تا پایان سال به ۱۲۰ هزار نقطه در بازآفرینی شهری با شاخص های معماری ایرانی اسلامی خواهیم رسید.

پرداخت پنج نوع وام در بافت های فرسوده

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره میزان تسهیلات نوسازی گفت: درخصوص تسهیلات بانکی در بافت‌های فرسوده پنج نوع وام قابل دریافت است. اول تسهیلاتی به میزان وام نهضت ملی مسکن تا سقف ۵۵۰ میلیون تومان است که تسهیلات ارزان قیمتی است. طبق مصوبه برنامه هفتم  که در مجلس وشورای نگهبان تایید شده است  و واحدهای بافت های فرسوده از تمامی تخفیفات و حمایت های نهضت ملی مسکن تا سقف پنج طبقه استفاده کنند. محور سوم تسهیلات اسکان موقت  و محور چهارم پرداخت وام در بافت های تاریخی است. نوع پنجم، تسهیلات اسکان موقت در بافت های تاریخی را شامل می‌شود.

او با گله گی از برخی بانک‌ها که در پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن همکاری نمی‌کنند گفت: بانک‌ها همچنان در تسهیلات نوسازی بافت‌های فرسوده هم همکاری نمی‌کنند و ما انتظار بیشتری در پرداخت تسهیلات ساخت به ویژه بافت‌های فرسوده را داریم.

وی یادآور شد: با دستور رئیس جمهور در جلسه شورای عالی مسکن و پیگیری‌ها روند پرداخت در سال ۱۴۰۲ بهتر شده، اما انتظار داریم طی امسال با توجه به تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده روند پرداخت بهبود بیشتری پیدا کند.

واگذاری آپارتمان با ۴۰ درصد تخفیف در ازای خانه فرسوده

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه  یکی از بخش های آموزشی در گردهمایی جهادی، ابزار تشویقی کلید به کلید است گفت: در این زمینه به ساکنان بافت های فرسوده اولویت خود را برای نوسازی اعلام می‌کنیم یکی از امکاناتی هم که به ساکنان ارائه می‌شود ارائه زمین یا آپارتمان معوض از طرف دولت در ازای واحد فرسوده ساکنان است.

وی ادامه داد: برابر قانون برنامه هفتم، کسانی که در بافت فرسوده واحد در اختیار دارند این امکان برایشان فراهم است که واحد خود را با واحد مسکونی نوسازی شده در محدوده های بازآفرینی، زمین دولتی یا واحد مسکونی در شهرهای جدید معاوضه کنند. برای تشویق ساکنان نیز یا واحد آنها با ۴۰ درصد افزایش داده می‌شود یا واحدهای ما با ۴۰ درصد تخفیف داده می‌شود. در این زمینه سامانه‌ای راه‌اندازی می‌کنیم که مردم بتوانند در قالب طرح کلید به کلید واحد مدنظر خود را انتخاب کنند.

شهرداری‌ها  برای نوسازی بافت های فرسوده پای کار بیایند

فرشید پورحاجت دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اینکه   نگاه غیرکارشناسی و تخصصی به حوزه ساخت مسکن طی ۱۰ ساله گذشته شرایط تولید و عرضه مسکن را سخت کرد و تولید کننده بخش مسکن به شرایطی که در بازار حاکم است، دامن می‌زنند گفت:  مدیران دولتی و خصوصی اذعان دارند که مسکن بخش مولد و پیشران اقتصاد است اما در مقام اجرا دیدگاه‌ها متفاوت است. تولید ۹۹ درصد تولید مسکن در کشور را بخش خصوصی انجام می‌دهد اما بخش خصوصی مورد کم لطفی مقام مسئولان قرار گرفته که انتظار می‌رود در سال ۱۴۰۳ با جدیت موانع رفع شود.

پورحاجت با اشاره به اینکه  عوارض صدور پروانه ساختمان افزایش یافته؛ پروانه صدور ساختمان توسط شورای شهر و شهرداری‌ها رقم خورده که ابتدای هرسال شهرداری‌ها پیشران ایجاد انگیزه تورمی در حوزه مسکن به شمار می‌روند که باید قوانین جدی‌تر برای رفع این مسئله صادر شود گفت: براساس رصد بازار مسکن و افزایش عوارض صدور پروانه ساختمان شکل فاحشی به خود گرفته و  سال ۱۴۰۳ سال دشواری برای تولید کنندگان مسکن به شمار می‌رود.

براساس این گزارش حال با توجه به این شرایط در حوزه نوسازی بافت های فرسوده و همچنین با توجه بسته‌های تشویقی و تسهیلاتی که برای نوسازی بافت‌های فرسوده در نظر گرفته شده امیدواریم این طرح زمینه ساز افزایش تولید مسکن با مشارکت های مردمی شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • دست‌یابی به دانش فنی ساخت پلیمرهای نسوز در پژوهشگاه مواد و انرژی
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • کاربرد ها و راهنمای خرید لوله استیل مانیسمان
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • نوسازی ۴۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در قالب نوسازی بافت‌های فرسوده تا پایان سال
  • ۲۲ هزار هکتار از اراضی شهرستان بروجرد زیر کشت می‌رود
  • صالحی عمران: نیازمند نظر کارفرمایان صنایع در تدوین برنامه‌های درسی هستیم