Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@18:27:18 GMT

معرفی انواع قالب بتن و جک ساختمانی

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۹۱۵۱۸۴

معرفی انواع قالب بتن و جک ساختمانی

به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه با افزایش ساخت‌ و ساز در سراسر جهان استفاده از وسایل ساختمان سازی افزایش پیدا کرده است. فرقی نمی‌کند که قصد ساخت یک خانه چند طبقه را داشته باشید یا یک پروژه بزرگ، به هر حال به وسایل ساختمان سازی نیاز خواهید داشت. قالب بتن یکی از ملزومات اصلی ساختمان سازی به حساب می‌آید که علاوه بر قالب بتن ، کار کردن بدون جک سقفی و جک ساختمانی نیز غیر ممکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما در این مقاله قصد بررسی کاربردهای جک‌های سقفی و همچنین قالب بتن را داریم. پس اگر قصد تهیه این موارد را دارید تا پایان با ما همراه باشید.

 

تعریف قالب بتن و کاربرد آن

قالب بتن یکی از ملزومات اصلی ساختمان سازی است که به دو صورت موقت یا دائم وجود دارد. قالب بتن در جنس‌های مختلفی وجود دارد و هر جنسی مزایا و محاسن خاص خود را دارد‌. برخی از اجناسی که برای ساخت قالب بتن استفاده می‌شود پس از یک بار استفاده تخریب می‌شوند و به اصلاح به آن‌ها قالب موقت می‌گویند اما برخی دیگر دائم بوده و در چندین پروژه استفاده می‌شوند.

 

روش اول: در گذشته از آجر برای قالب بندی بتن استفاده می‌شد. قالب‌های آجری کم‌ هزینه هستند و توسط کارگران ساخته می‌شوند اما لازم به ذکر است که سرعت ساخت و ساز توسط این قالب‌ها پایین می‌آید و همچنین این قالب‌ها موقتی بوده و پس از عمل آمدن و سفت شدن بتن شکسته و جدا می‌شوند. امروزه استفاده از آجر برای قالب‌بندی منسوخ شده است و کارگران ساختمان با استفاده از روش‌های جدید اقدام به ساخت قالب می‌کنند.

ساختن قالب آجری

 

روش دوم: یکی از این روش‌های جدید، استفاده از سه مولفه‌ی تیر افقی، جداره‌های اصلی و بولت مهاری می‌باشد. در این روش جداره‌های داخلی را با فاصله مناسب از یکدیگر قرار می‌دهند. در واقع جداره‌های داخلی مستقیما با بتن تماس داشته و آن را شکل می‌دهند. تیرهای افقی برای نگهداری جداره‌های داخلی استفاده می‌شوند و نقش تکیه‌گاه را دارند.  بولت‌های مهاری نیز دو صفحه را کنار هم نگه داشته و فشارهای افقی وزن بتن را تحمل می‌کنند. لازم به ذکر است که این صفحه‌ها از جنس چوب می‌باشند. استفاده از این نوع قالب‌بندی بسیار ساده می‌باشد و همچنین از قیمت مقرون به صرفه‌ای نیز برخوردار است. این روش نیز مانند روش اول ممکن است زمان‌بر باشد.‌ همچنین از دیگر معایب آن می‌توان به طول عمر کم این قالب‌بندی اشاره کرد.

 

قالب چوبی

 

روش سوم: همانطور که دیدید هر دو روش فوق روش‌هایی زمان‌بر و موقتی بودند به همین دلیل کارشناسان همواره به دنبال استفاده از قالب بندی هستند که سریع و راحت باشد. روش سوم قالب‌بندی بتن توسط قالب‌های فلزی است در این قالب‌بندی اکثر معایب دو روش قبل رفع شده است از مزیت‌های این قالب‌بندی می‌توان به ضریب تکرار پذیری و سرعت در راه اندازی اشاره کرد.

 

قالب فلزی بتن

 

این قالب‌ها سطحی صیقلی و صاف دارند که عرض استاندارد آن از ۱۰ سانتی متر شروع شده و با مضارب ۵ افزوده می‌شود‌ و در نهایت به عدد ۵۰ سانتی‌متر می‌رسد. طول استاندارد قالب‌های فلزی ۲ متر، ۱.۵ متر و ۱ متر می‌باشد‌. روش خلاقانه‌ای که برای ساخت این قالب‌ها به کار رفته است استفاده از طرح مدولار است که سبب کاربرد راحت این قالب‌ها در پروژه‌های بزرگ شده است.

جالب است بدانید که قالب‌های فلزی بتن قالب‌هایی دائم می‌باشد. به عبارتی دیگر این قالب‌ها تنها در یک پروژه استفاده نمی‌شوند و می‌توان در چندین پروژه متوالی از آن‌ها استفاده کرد.

همانطور که می‌دانید بتن وزن بسیار زیادی دارد و میزان فشاری که به قالب وارد می‌کند ممکن است مخرب باشد بنابراین باید از قالبی استفاده شود که مقاومت بسیار بالایی داشته باشد جالب است بدانید که این قالب‌ها توانایی تحمل وزن بتن را به بهترین نحو دارند و بهترین گزینه برای ساختمان سازی می‌باشند.‌

 

در هنگام تهیه قالب بتن به چه نکاتی توجه کنیم؟

اگر برای خرید قالب بتن به مراکز یا سایت‌های مختلف رجوع کرده باشید، می‌بینید که قیمت این قالب‌ها بسیار متفاوت است دلیل تفاوت در این قیمت‌ها ممکن است در جنس فلز باشد. بهترین نوع فلز به کار رفته در ساخت این قالب‌ها ورقه‌های فولاد مبارکه می‌باشد.

کیفیت قالب‌های فولادی به مهارت تولید کنندگان نیز بستگی دارد‌‌‌. هر چه کارگران و تولید کنندگان قالب حرفه‌ای‌تر باشند، ممکن است قیمت قالب بیشتر باشد.

قیمت قالب‌های فلزی نسبتا بالا می‌باشد بنابراین اگر می‌خواهید از مزایای بی‌شمار قالب فلزی برخوردار شوید اما توانایی مالی تهیه آن را ندارید می‌توانید از قالب‌های فلزی دست دوم استفاده کنید.‌

 

معرفی و کاربرد جک ساختمانی

جک‌هاب ساختمانی یکی از وسایلی هستند که در هنگام ساختمان سازی به آن نیاز خواهید داشت.‌ سقف‌ها یکی از قسمت‌های اصلی و مهم هر ساختمانی به حساب می‌آیند که معمولا قبل از خشک شدن ملات بسیار شکننده هستند و امکان ریزش آن‌ها وجود دارد.  کارشناسان برای رفع این مشکل از جک سقفی استفاده می‌کنند. جک سقفی نوعی جک ساختمانی است که نیاز به آن در هر ساختمانی حس می‌شود. در واقع فرقی نمی‌کند که شما در حال ساخت یک پروژه‌ی عظیم باشید یا یک خانه دو طبقه. به هر حال به جک سقفی نیاز خواهید داشت. این وسیله سقف را به صورت موقت نگه می‌دارد و نقش تکیه‌گاه را دارد و پس از خشک شدن و مستحکم شدن سقف آن را جدا می‌کنند.

 

همانطور که گفته شد جک‌های سقفی بار سقف را تحمل می‌کنند بنابراین لازم است که از کیفیت و مقاومت بسیار بالایی برخوردار باشند. جک‌ها از دو قسمت پایینی و بالایی تشکیل شده‌اند. قسمت پایینی از جنس لوله‌ای با قطر ۶ سانتی متر است و همچنین قسمت بالایی نیز از جنس لوله است اما قطر آن ۵ سانتی متر است. ارتفاع استاندارد جک‌ها ۳‌.۲ است و وزن آن‌ها حدود ۱۴ کیلوگرم می‌باشد.

 

کلام پایانی

همانطور که گفته شد قالب‌های بتن باید مقاومت بالایی داشته باشند و بتوانند در برابر فشار وزن بتن مقاومت کنند‌. همچنین جک‌های ساختمانی نیز به دلیل نگه داشتن وزن سقف باید مقاوم و مستحکم باشند تا دچار شکستگی نشوند. مدرن ‌سازان توانسته با تولید محصولات ساختمانی مقاوم و مرغوب این دغدغه را رفع کند. توصیه می‌شود که اگر قصد خرید این ملزومات را دارید حتما از خدمات فروشندگان مطمئن و با سابقه نظیر مدرن سازان بهره‌مند شوید. شما می‌توانید از طریق همین سایت وسایل ساختمانی مورد نیاز خود را تهیه کنید.

 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: نبض بازار مصالح ساختمانی قالب های فلزی ساختمان سازی قالب ها سانتی متر قالب بندی قالب بتن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۵۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند

عباس شیری گفت: در سطح استان قم افزون بر ۱۲ هزار و ۸۰۰ کارگر ساختمانی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران قم با اشاره به وضعیت بیمه کارگران ساختمانی، ابراز داشت: ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی در کل کشور در صف بیمه هستند در حالی‌که سهمیه ابلاغی امسال بیمه‌شدن ۱۰ هزار کارگر است.

شیری گفت: تمامی کارگران ساختمانی واجد شرایط استان از نظر اشتغال به این حرفه راستی‌آزمایی شده و دارای شناسنامه کاری مشخص هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران قم با انتقاد از قطع مستمر بیمه کارگران ساختمانی، تصریح کرد: کارگران ساختمانی ممکن است به‌خاطر نبود پروژه فعال عمرانی چند روز مشغول کار نباشند و توقع ما این است که بررسی وضعیت بیمه این افراد این است که جلسات مربوطه با حضور نمایندگان انجمن‌های صنفی و بازرسان برگزار شود.

شیری با اشاره به طرح ساماندهی کارگران ساختمانی، تصریح کرد: به‌رغم تمامی پیگیری‌های انجام شده، اما هنوز مجموعه مدیریت شهری قم هیچ سازه و مکان استانداردی جهت استقرار این افراد در شهر پیش‌بینی و طراحی نکرده‌است.

رئیس انجمن صنفی کارگران قم بیان کرد: با توجه به اینکه کارگران ساختمانی کارفرمای ثابتی ندارند به‌رغم مشکلات جاری این صنعت، کارگران ساختمانی از مزایای مشاغل سخت و زیان‌آور بهره‌مند نمی‌شوند.

شیری با بیان اینکه در استان قم کمبود کارگر ساختمانی وجود ندارد، تصریح کرد: مشکل اصلی این صنعت حقوق و مزایای آن است که سبب شده تا کارگران ساختمانی به مشاغل دیگر سوق پیدا کنند.

رئیس انجمن صنفی کارگران قم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت مسکن کارگران ساختمانی، گفت: سه‌هزار و ۷۰۰ کارگر ساختمانی قم در این طرح ثبت‌نام کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • جذب در آموزش و پرورش بر مبنای سوابق آموزشی معلمان
  • قیمت قالب فلزی لبه ۵ با قیمت دلار بالا رفت؟!
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • شهری عجیب با شهروندانی در یک ساختمان! (+عکس)
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • تأخیر در صدور پروانه ساختمانی موجب مشکلات مالی و نارضایتی مردم می‌شود
  • ظرفیت های گردشگری گرمی در قالب جشنواره معرفی می شود
  • چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند
  • تولید کننده جعبه هاردباکس عمده در تهران